Clubul Sportiv Municipal București, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, aruncă aproape 700.000 de euro într-un eveniment menit să marcheze cei 10 ani de existență. Mai exact este vorba de 2,6 milioane de lei fără TVA, adică, în total, 3,1 milioane de lei. Această sumă este egală sau chiar mai mare decât bugetul anual al multor echipe de handbal, volei sau baschet care activează în prima ligă din România.


UPDATE miercuri, 15.50:  Alin Petrache a fost dat afară de la CSM București, după ce România liberă a dezvăluit că a alocat 700.000 euro pentru o petrecere care marca 10 ani de la înființarea clubului. Gabriela Firea: Nu voi accepta ca managerul unei instituții din subordinea Primăriei să cheltuiască iresponsabil bani publici


Procedura de atribuție a organizării evenimentului ridică, la rândul ei, câteva semne de întrebare. Cu toate că este vorba despre o aniversare previzibilă, evenimentul pare că i-a luat prin surprindere pe cei de la CSM. Altfel nu se poate explica de ce caietul de sarcini a fost gata abia pe 3 mai în condițiile în care aniversarea are loc în perioada 9-12 iunie.

La fel de interesant este și faptul că a fost aleasă o procedură de selecție simplificată. Așa se face că, la un eveniment foarte complex, întins pe cinci zile, cu zeci de artiști în concert plus multe competiții sportive, s-a prezentat un singur ofertant, un consorțiu alcătuit din SC Godmother SRL, Bucureşti, reprezentată de Valentin Văcăruș, şi SC Brigada Creativă SRL, Bucureşti, reprezentată de Adrian Lucian Nica. Cu toată -experiența celor două firme, o ofertă pentru un astfel de eveniment pare imposibil de pregătit în numai 10 zile, având în vedere cerințele (puncte de vânzare mâncare, mese, bănci, tribune, suprafeţe de sport modulare, porţi, corturi, laptopuri, hostess, standuri, televizoare, scenă de concert, sonorizare, instalaţie lumini, pază, precontracte cu artişti, producţie publicitate etc.).

Mai mult, niciun material legat de activităţile sportive nu va rămâne în proprietatea secţiilor CSM.

Surse din cadrul clubului susțin că secţiile sportive nu au fost consultate de către cei care au făcut caietul de sarcini pentru detalii tehnice, astfel încât multe echipamente nu au specificaţiile normale pentru sportul respectiv.

Suma totală va fi cheltuită prin alocarea iniţială de la CSM la secţiile clubului, apoi prin decontarea separată dinspre secţii înspre furnizor. Astfel, se urmăreşte dispersarea responsabilităţii cheltuirii banului public.

Punctele de vânzare alimente/băuturi vor fi predate gratuit unor operatori propuşi de furnizor şi selectaţi de beneficiar.

Șeful clubului e încântat de interesul presei

Directorul CSM București este Alin Petrache, cel care este totodată și președintele Federației Române de Rugby. El a venit pe aceste funcții după ce a fost președintele Comitetului Olimpic Român, funcție din care și-a dat demisia după rezultatele catastrofale din 2016 la Olimpiada din Rio.

L-am contactat pe Alin Petrache pentru a-i cere un punct de vedere și am -primit următorul răspuns:  „Ne bucurăm pentru interesul arătat faţă de evenimentul clubului CSM Bucureşti. În acest moment echipa noastră încă lucrează la detalii organizatorice. Urmează ca în zilele viitoare să vă aducem la cunoştinţă dvs. şi celorlalţi reprezentanţi -media un program complet al evenimentului. Sperăm că ne veţi onora cu prezenţa!“.

Continuare

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.