Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, semnarea contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a șoselei Fabrica de Glucoză. Lucrarea va fi efectuată de asocierea Asocierea Straco Grup SRL – SC Tracon SRL (lider) – SC Primacons Group SRL, precizează sursa citată.

“Conform contractului, lucrările presupun lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și Șoseaua Petricani, de la o bandă pe sens la câte două benzi pe fiecare sens și reconfigurarea intersecției cu str. Barbu Văcărescu, pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație la intrarea în București de pe autostrada A3”, a mai precizat PMB.

Durata de execuție este de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului este de 48.228.719,48 lei (peste un milion de euro).

“Lucrările care vor fi executate în cadrul acestui contract sunt: lărgirea la patru benzi a 1,8 km de stradă, câte două benzi pe sens de câte 3,5 m, realizarea trotuarelor cu o lățime de 4,5 m; reconfigurarea intersecțiilor pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează și racordarea la viitoarea intersecție cu sens giratoriu a autostrăzii A3 București-Ploiești-Brașov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale precum și prin repoziționarea gurilor de scurgere existente; reamenajarea spațiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal”, se mai arată în comunicat.

Liderul asocierii este firma SC. Tracon SRL, înființată în 1991, cu sediul în municipiul Brăila. Acționari sunt buzoianul Mihai Manea și senatorul PSD de Constanța, Nicolae Moga. Administratorul societății este Petrișor Lucian Ninoiu. Potrivit Ziuaconstanța.ro, firma Tracon SRL deține unul dintre cele mai luxoase complexuri de pe litoral, Arena Regia. De-a lungul timpului, societatea a derulat cu Consiliul Județean Constanța mai multe contracte privind salurizarea localităților din județ.

Societatea controlată de afaceristul Octavian Bălţoi, SC Grup Primacons SRL, din Slatina (jud. Olt), este o firmă “de casă” pentru administraţiile locale din judeţul Gorj. Societatea era prezentată de Expert Forum, întrun raport publicat anul trecut, ca a doua firmă din țară abonată la contracte cu statul, având în portofoliu contracte în valoare de 70 milioane de euro.

„Familia Bălțoi are mai multe afaceri cu imobiliare în Slatina, iar în 2009 Octavian Bălțoi figura în Top 500 Forbes. Fiul șefului SRI Gorj, Marius Voinea, este asociat cu Adriana Bălțoi, fiica lui Octavian Bălțoi la o firmă. Presa a scris despre Bălțoi că este apropiat de Ion Călinoiu, președinte al CJ Gorj (PSD) și de Laurențiu Ciurel, fost director general al CEO”, susțin cei de la Expert Forum.

continuare

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.