Programul de guvernare al Cabinetului Tudose aduce modificări substanțiale față de programul Cabinetului Grindeanu. Apar și taxe noi, despre care nu au fost oferite detalii și explicații, se schimbă și modul în care vor fi impozitate firmele (pe cifra de afaceri, în loc de profit), crește mai accelerat salariul minim pe economie. Și nu e foarte clar nici ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii. Dar, noul program de guvernare mai vine cu ceva: dispariția unor promisiuni.

Câteva dintre angajamentele dispărute:

TVA de 0% pentru vânzarea de locuințe, publicitate și pentru inputuri în agricultură. Trebuia să fie de la 1 martie 2017, dar nu s-a făcut. În noua variantă mai apare doar o cotă de 5% TVA pentru vânzarea de locuințe cu o suprafață mai mică de 120 mp și pentru inputuri în agricultură, dar și aceasta de la 1 ianuarie 2018

Recalcularea accizelor. În prima formă a programului de guvernare, PSD-ALDE își lua angajamentul, „tot pentru a arăta respect pentru contribuabil”, că va corecta, începând cu 2018, legislația care permite calcularea accizelor la un curs al euro care nu corespunde cu realitatea. Promisiunea a dispărut acum.

Transformarea Eximbank în bancă de dezvoltare și investiții. În noua formă a programului de guvernare, se vorbește, generic, de înființarea unei bănci de dezvoltare și investiții „cel târziu la 1 ianuarie 2018”.

Continuarea pe digi24

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.