Astăzi, Parlamentul l-a votat pe dl. Daniel Barbu (ALDE) în funcția de Președinte al Autorității Electorale Permanente, pentru un mandat de 8 ani. Dl. Barbu, fost senator și ministru, a avut drept contracandidat pe dna. Krause, expert independent, propusă de USR. Dl. Barbu a fost votat de PSD, ALDE și PNL, câștigând fără probleme cu 241 de voturi pentru și 63 împotrivă.

Tot astăzi, Parlamentul l-a votat pe dl. Eugen Nicolaescu (PNL) în funcția de vicepreședinte al Băncii Naționale a României, pentru un mandat de 7 ani. Dl. Nicolaescu, deputat și fost ministru, nu a avut contracandidat. A fost votat de PSD, ALDE și PNL, câștigând fără probleme cu 275 de voturi pentru și 39 împotrivă.

Între cele două știri nu este nicio legătură. PNL este în opoziție și nu face trocuri politice cu PSD și ALDE. USL nu mai există.

Barbu va conduce în următorii ani una dintre cele mai importante instituții din țară în ceea ce privește campaniile electorale, finanțarea partidelor și desfășurarea alegerilor propriu-zise.

E același Daniel Barbu care declara că meseria de politician e mai periculoasă decât cea a unui soldat aflat în misiune în Afganistan. E același Daniel Barbu care a declarat că s-a gândit să lase pe scaunul său într-o emisiune un bilețel pe care să scrie “Anticorupția ucide”. E același Daniel Barbu care, în timpul mandatului de ministru, s-a opus includerii Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO și i-a catalogat drept “neofasciști” pe protestatarii din cadrul mișcării Salvați Roșia Montană.

Acest Daniel Barbu a primit astăzi 241 de voturi pentru în cadrul ședinței reunite a Camerei Deputaților și a Senatului.

Parlamentarii mai aveau o variantă. Maria Krause, propusă de USR, este expert electoral cu o experienţă de peste 12 ani în observarea alegerilor în ţară şi în străinătate. A participat la misiuni de observarea alegerilor ale Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/ODIHR) în Kirghizstan, Kazakhstan, Macedonia, Serbia, Moldova, Letonia, Bulgaria şi Ucraina şi la misiuni organizate de Carter Center în Nepal, Mozambic şi Guyana.

În România, a făcut parte în 2014 dintre coordonatorii proiectelor organizate de Expert Forum pentru observarea alegerilor europarlamentare şi de Centrul pentru Resurse Civice pentru observarea alegerilor prezidenţiale, iar în 2016 a participat ca expert electoral la campania de observare a alegerilor FiecareVot. În prezent face parte din misiunea OSCE/ODIHR de observare a alegerilor în Albania.

Maria Krause a primit 58 de voturi pentru.

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.