Preşedinte al unui partid care a avut ca slogan electoral sintagma „Mândri că suntem români!”, Liviu Dragnea anunţă că-şi va da ţara în judecată, pe motiv că instanţa nu a vrut să-i anuleze condamnarea la închisoare cu suspendare.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat joi că va da România în judecată la CEDO, după ce judecătorii Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie i-au respins contestaţia faţă de condamnarea la doi ani închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul.”

„Există acest demers finalizat, aşa cum era de aşteptat, cu respingerea contestaţiei. M-a repus în posibilitatea de a face două demersuri la CEDO şi la Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg. Acţiunile sunt aproape finalizate şi în foarte scurt timp avocaţii vor depune la CEDO”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Realitatea.net.

Reamintim că în februarie a.c. Dragnea, căruia existenţa condamnării nu i-a dat voie să fie premier, a contestat sentinţa invocând un aşa-zis viciu de procedură, respectiv faptul că motivarea a fost semnată de alţi judecători faţă de cei care l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Iniţial, liderul PSD a depus contestaţia la Tribunalul Bucureşti, însă respectiva instanţă şi-a declinat competenţa în favoarea ÎCCJ care i-a respins cererea, pe 24.04. 2017.

Citeste tot articolul pe epoch-times.ro

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.