Iniţial, Guvernul Cioloş a provocat un adevărat “tsunami” la vârful sistemului de Sănătate: a dat undă verde profesionalizării managementului de spital, mişcare menită să elimine din schemă influenţa politicului, cumetriile şi interesele comerciale prin care se evidenţiază această zonă. Nu pentru mult timp însă.

Coaliţia PSD – ALDE tocmai a anulat cea mai mare parte a reformei în Sănătate pe care o aducea ordonanţa 79/2016 ce viza depolitizarea şi transparentizarea managementului din spitale, şi-a exprimat revolta, miercuri, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu.

“Coaliţia lor şi câteva televiziuni au vorbit mult despre condiţiile din puşcării în ultimele luni. Condiţiile din spitale par să nu mai fie deloc o problemă… S-a spus mereu că spitalele sunt subfinanţate şi că de-asta arată în halul în care arată. Ei bine, nu. Spitalele arată aşa datorită unei coaliţii… una mai veche decât coaliţia PSD-ALDE: coaliţia prostiei şi hoţiei. Pentru că da, de obicei cele două sunt în coaliţie, foarte rar sunt în concurenţă în spitalele din România. De obicei prima face ravagii, iar a doua îi asigură primei continuitate şi pune instituţia pe butuci. Prima este ca o formă degenerativă de reumatism, a doua este precum cancerul. Mai pe şleau… exact asta urma să remedieze Ordonanţa 79/2016: să reducă prostia şi să înlăture (sau măcar să reducă) hoţia”, a declarat Vlad Voiculescu.

Prin reforma care a fost blocată de PSD-ALDE, fostul ministru tehnocrat încerca definirea conflictului de interese în aşa fel încât managerul să nu îşi mai angajeze rude, să nu mai facă afaceri cu rude, precum şi deschiderea şi depolitizarea concursurilor pentru toate posturile de conducere, astfel încât acestea să fie ocupate de oameni competenţi, nu de cei care sunt trimişi acolo în mod discreţionar de diverşi baroni.

Citeste mai mult pe EpochTimes

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.