PSD transformă țara într-o moșie condusă de corupți

PSD face exact ce a dorit să facă, în iarnă, prin OUG 13 și prin legea grațierii. Și mai mult decât atât: PSD grațiază corupții, vrea să audieze procurori în Parlament, poate și jurnaliști și protestatari, elimină cvorumul de ședință obligatoriu la comisiile parlamentare. Atunci, doar protestele din stradă i-au oprit.

Trei rele a propus și a adoptat astăzi PSD.

  1. Grațierea faptelor de corupție – luarea și darea de mită, traficul de influență și cumpărarea de influență. Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a găsit un aliat în fostul președinte Traian Băsescu pentru a depune aceste amendamente. Grațierea acestor fapte, chiar și sub rezerva achitării prejudiciului, nu va face decât să încurajeze corupția și furtul din banii publici. La grațierea faptelor de corupție, decisă astăzi de Comisia juridică a Senatului, se adaugă amendamentele deja adoptate săptămâna trecută: graţierea pedepselor de până în trei ani, a persoanelor care au împlinit 70 de ani, reducerea cu 3 ani a pedepselor de până în 10 ani.
  2. Eliminarea cvorumului obligatoriu pentru desfășurarea ședințelor comisiilor Camerei Deputaților, în care se adoptă amendamente, se modifică legi și regulamente. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a propus această modificare în Comisia pentru regulament, unde a fost votată. Odată adoptată și de plen, modificarea va duce la eliminarea votului opoziției în comisii. Un pas spre dictatură.
  3. Obligarea tuturor persoanelor invitate la audieri la comisiile de anchetă din Parlament să fie prezente, în caz contrar urmând să fie acuzate “de ascunderea unor date şi să împiedice aflarea adevărului”. Tot deputatul PSD Nicolicea a anunțat modificările făcute în Comisia de regulament. Este calea prin care Procurorul general, procurorul-șef DNA, de exemplu, sau orice alt procuror și judecător, vor fi chemați la ordine în Parlament. Sau poate jurnaliștii, sau poate protestatarii. Alți pași spre dictatură, prin încălcarea separației puterilor în stat și plasarea politicului deasupra justiției
  4. Mai rămâne ca mâine, când este anunțată o nouă ședință, Comisia juridică a Senatului să decidă și grațierea abuzului în serviciu și a conflictului de interese. Dragnea mai are puțin și își vede visul cu ochii: să scape de al doilea dosar.

Dragnea și PSD, ajutați de ALDE și PMP, transformă țara într-o moșie condusă de corupți

 

sursa: fb monica macovei

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.