Liceele de elită din Bucureşti organizează în fiecare an Parada Absolvenţilor. La Caragiale e o tradiţie de 48 de ani, la Şincai doar de trei. Niciunul nu a mai primit însă în acest an autorizaţie de la Primăria Capitalei, care le-a transmis să facă parada pe trotuar sau în curtea şcolii.

„Este o aberaţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat”, ne spune revoltată directorul Colegiului Naţional Gheorghe Şincai, Silvia Muşatoiu. Ea a explicat că avea acordul de principiu de la Poliţia Rutieră a Capitalei pentru organizarea Paradei Absolvenţilor pentru vineri, în intervalul 9,00-9,30, de la fostul restaurant Budapesta (intersecţia Bd. Dimitrie Cantemir cu Bd. Mărăşeşti) până la Şincai.

Şi totuşi, miercuri, atunci când s-a întrunit comisia de specialitate din cadrul Primăriei, a avut parte de o surpriză neplăcută: parada poate fi organizată ori sâmbătă (în condiţiile în care absolvenţii claselor a XII-a termină cursurile vineri), ori vineri, dar numai pe trotuar. Şi asta cu condiţia ca evenimentul să nu afecteze nici traficul rutier, nici cel pietonal. De parcă pe trotuar nu ar fi pietoni. Şi tot pe trotuar sunt parcate maşini, aşa că deplasarea coloanei s-ar desfăşura cu sincope.

 

Titlu preluat de pe curentul.info

Articol complet pe adevarul.ro

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.