Cum ministrul Justiţiei nu a inclus în noul proiect de modificare a Codurilor Penale un prag pentru abuzul în serviciu, Dragnea vrea ca Parlamentul să remedieze această deficienţă. Întâmplător sau nu, Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu iar fosta sa soţie a cerut sesizarea CCR pe tema pragului pentru această infracţiune.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, miercuri, că se impune identificarea unui prag al prejudiciului în cazul infracţiunii de abuz în serviciu, prag ce va fi stabilit de Parlament când va dezbate şi vota proiectul de lege trimis de Ministerul Justiţiei.

“Nu vreau să mă antepronunţ, dar vă spun în seara asta că nu se poate să nu existe un prag. Poate să fie 1 leu, poate să fie 100 lei, poate să fie 1.000 lei. Aşa cum au spus şi mulţi magistraţi, nu este corect să se lase la aprecierea judecătorului să decidă dacă se poate decide un prag sau nu. Pe de altă parte, ministrul Justiţiei nu este şeful Parlamentului. Parlamentul va decide, pe baza acelui proiect de lege, în consonanţă cu deciziile CCR, care este calea corectă de urmat”, a declarat Dragnea, preluat de Mediafax, la Antena 3.

Continuarea pe EpochTimes

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.