Câți arginți a primit Iuda pentru a-l „denunța” pe Iisus, tot atâtea vicii de procedură. La Antena 3 s-a analizat, la modul cel mai serios, condamnarea lui Iisus Hristos „din perspectiva juridică”. Cu burtierele de rigoare.

18

„30 de vicii de procedură în procesul lui Iisus”, a numărat analiza Antenei 3, făcută, desigur, și cu specialiști: Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, ucigașul Elodiei, preotul Ionuț Mavrichi și, prin Skype, Chris Terhș, preot greco-catolic stabilit în Statele Unite.
Publicitate

„Doamna Vasi a venit cu această idee pe care noi am îmbrățișat-o”, a explicat Ana Maria Roman, realizatoarea emisiunii speciale, difuzate în a doua zi de Paști.

„La început a fost denunțul. Denunțul făcut de Iuda”, explică Ana Maria Roman, ilustrând momentul cu secvențe din filmul lui Franco Zeffirelli, Iisus din Nazareth, completate apoi de pasaje din Biblie.

Emisiunea cu procesul lui Iisus a fost urmărită, în medie, de 220.000 de persoane din întreaga țară, din care 170.000 de persoane din mediul urban.

Printre „vicii”:

  • „Procesul nu a fost organizat potrivit procedurii clasice”,
  • „Decizia de a-l omorî a fost luată antrior pentru aspecte politice și economice”,
  • „la arestare s-ar fi folosit o procedură care se aplica celor care erau acuzați de tâlhărie”,
  • „nu era permisă arestarea în timpul nopții, judecata trebuie să se facă în timpul zilei”,
  • „vedem pe iuda cum vine cu cum gărzile să-l ia pe Iisus din grădina Ghetsimani, noaptea. Este o încălcare a legii”
  • „Iisus spune că au venit la el cu ciomege, asemenea unui tâlhar, acesta era un alt viciu de procedură, pentru că ei aveau nevoie, înainte să-l rețină, să-i comunice ce acuzații i se aduc. Este aceeași situație care se întâmplă și în codul de astăzi din România”, explică Chris Terheș.
  • „Iisus Hristos a fost luat cu gărzile preoților, mascații din ziua de astăzi”, le explică realizatoarea TV telespectatorilor.
  • „L-au legat și l-au adus în plină noapte la Anna. După legea romană, o persoană nu poate să fie judecată într-un loc închis. Sunt locuri anume desemnate. Judecata trebuia să se facă în timpul zilei.”

Continuarea pe paginademedia.ro

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.