Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat miercuri infiintarea a zece companii pe actiuni propuse de primarul general Gabriela Firea. Acestea vor avea actionar majoritar Municipiul Bucuresti, prin Consiliul General al Municipiului Bucuresti (99,9%) si SC Service Ciclop SA (0,1%), o alta companie a municipalitatii. Societatile se vor ocupa de: activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta, producerea, transportul si distributia energiei electrice, consolidari, constructia de drumuri si poduri, gestionarea locurilor de parcare, managementul traficului, activitati medicale, turism, administrarea spatiilor verzi si agrement.

Fiecare proiect a fost votat cu 29 de voturi pentru din 46 consilieri prezenti. Primarul general Gabriela Firea a declarat in deschiderea sedintei de Consiliu General ca este nevoie de un vot de jumatate plus unu, nu doua treimi, deoarece aceste societati nu au patrimoniu. Aceasta a facut o paralela cu bugetul municipalitatii care este aprobat tot cu jumatate plus unu din voturi.

Roxana Wring, consilier general din partea USR, a declarat ca pentru apobarea acestor societati este nevoie de un vot de doua treimi deoarece este vorba despre societati pe actiuni, iar actiunile fac parte din patrimoniul orasului.

De aceeasi parere este si Ciprian Ciucu, consilier PNL. „Gabriela Firea (PSD+ALDE) forteaza astazi trecerea a 10 companii, incalcand legea, cu doar 50%+1 din voturile Consilierilor Generali. Cred ei, majoritatea PSD/ALDE, ca au gasit o chichita legislativa: au pus sediile sociale acestor firme intr-o proprietate a companiei Apa Nova, companie privata, la care are PMB participatiuni. Astfel, se amagesc ei, ca daca nu folosesc un sediu din proprietatea Primariei, atunci nu mai este o chestiune legata de patrimoniu, ceea ce este fals.   Orice infiintare de entitate (institutie, regie, firma, etc.) tine de patrimoniu, atata timp cat exista un capital social subscris si varsat, pentru fiecare firma fiind de 120 mii RON. Este evident ca aceste proiecte de hotarari TIN de PATRIMONIU, deci, se impune votul cu 2/3. PNL va ataca aceste proiecte in contencios daca vor fi trecute cu cvorumuri ilegale! De noatat ca adunarile generale ale acestor companii sunt populate exclusiv cu Consilieri Generali ai PSD, ALDE si PMP…. PNL a decis sa nu propuna oameni in aceste companii”, a declarat Ciprian Ciucu.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat deja acordul de principiu pentru infiintarea acestor societati la finalul lunii februarie, acum urmand sa aprobe infiintarea societatilor, actionarii, capitalul si actul constitutiv.

 

Continuarea pe hotnews.ro

Cat de mare e mizeria prezentata mai sus?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.